קורס הורים קבוצתי של 8 מפגשים בני שעה וחצי כל אחד.
עד שמונה משפחות בכל קבוצה.

הקורס הוא קורס פסיכו-חינוכי בו נלמד כלים פרקטיים לחיי היום-יום: חזון הורי, סמכות הורית, תחושת שייכות, אוירה משפחתית, דרכי חינוך מקדמות, קשיים בבית כגון - טקס הרדמה/ גמילה/קשיי שינה, מערך משפחתי, שוויון ערך וכבוד במשפחה, התמודדות עם התנהגויות מפריעות, חוקים וגבולות ומריבות בין אחים.

הקורס בעלות של 100 ש"ח לכל מפגש

שריינו מקום עוד היום...

אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה, מסלול מומחה משפחה והורות במכון אדלר, מוסמכת הדרכת הורים בקבוצות ופרטני, מומחית במשפחות עם ילדים בעלי צרכים מגוונים, בעלת התמחות בטיפול תיק בחינוך המיוחד ממכללת לוינסקי ומכשירה סטודנטים להדרכת הורים במכללת יוזמות.

כאשר הפכתי לאם לראשונה, לפני כעשור, ראיתי את ההורות שלי בצורה שונה מאוד מהמציאות בפועל. במקום לטייל עם ילדים חייכניים בשדרה השמשית, מצאתי את עצמי שותה את הקפה של הבוקר בשמונה בערב ומפנטזת על מקלחת.
מאז, התחלתי לחקור וללמוד את נושא ההורות, כדי להבין איך אחרים מצליחים איפה שאני לא.

הבנתי שבאמצעות עבודת מודעות ולמידת כלים יעילים אני יכולה להפוך את הבית שלי למקום כיפי ונעים ומאז כבר הדרך הייתה ברורה לי והפכתי בעצמי למדריכת הורים.

אני רואה את תפקידי כמדריכת הורים כשליחות. בעיני, שינוי קטן יכול לחולל מהפך גדול במשפחה. אני מאמינה שכלים פרקטיים ויישומיים של הדרכת הורים מאפשרים שינוי תפיסות, אמונות ומחשבות מגבילות. וזו גם הדרך בה אני מכשירה סטודנטים להדרכת הורים במכללה בה אני מלמדת.
קצת עלי image
קורס הורים בגישת אדלר, 8 מפגשים.
עד 8 משפחות בקבוצה
הקורס הוא קורס פסיכו-חינוכי בהם נלמד כלים חינוכיים בגישה האדלריאנית.



סילבוס הנחיית קבוצת הורים –8 מפגשים

  1. מפגש הכרות – היכרות ראשונית את חברי הקבוצה, המנחה ומה שביניהם.
    תיאום ציפיות – מהן הציפיות מהמפגשים ומהקורס.
    חזון קבוצתי – מהו החזון של הקבוצה? מהי המטרה ולאן אנו שואפים להגיע כקבוצה וכפרט?
  2. חזון הורי – כפי שיש לנו חזון בקריירה לאיזה תפקיד אנו שואפים להגיע, כך גם בהורות. מהן הרצונות, המשאלות, התקוות, הערכים והכוחות שנרצה לפגוש בילדינו בעוד 25 שנים? מהי התמונה העתידית הרצויה לנו כהורים, מהו החזון שלנו?
    סמכות הורית – מי מנהל אותנו? אנחנו או הילדים שלנו? אולי הכעסים שלנו? אולי האגו?
    תפיסת הורות מעצימה ומקדמת ממקום סמכותי, הבנה וחידוד תפקיד ההורה בתהליך ההכנה הטובה של הילדים לחיים בוגרים. סמכות הורית נשארת אצל ילדינו גם כשאנו לא לידם. אלו ערכים ומנהגים שצועדים אתם בכל רגע ושעה ביום בעיקר כשאנחנו ההורים לא נמצאים לידם. למשל - אם קובעים שכולם לא אוכלים בסלון אלא בפינת האוכל - גם כשאנחנו לא בבית הם יאכלו בפינת האוכל - לא מתוך פחד וחשש אלא מתוך שיתוף פעולה והתחשבות.
  3. תחושת שייכות – השייכות (היחד) על פי אלפרד אדלר – הצורך הבסיסי ביותר אצל כל אדם הינו תחושת שייכות.
    התפיסה הסובייקטיבית – אחד מהעקרונות החשובים בתאוריה האדלריאנית – לכל אירוע במציאות יכולות להיות פרשנויות רבות. אדם יפרש את המציאות באופן סובייקטיבי על פי סוג של ברירת מחדל. הפרשנות שלנו מחליפה את המציאות ויוצרת את ה"סרט" בו אנו חיים.
    מודל אפרת – מודל שימושי ליישום התפיסה הסובייקטיבית. המודל נשען על אירועים אמיתיים בחייו של אדם. ועל פי רוב, מהווה טריגר לחשיבת מסלול מחדש ושינוי מחשבתי.
    תרגול/ הפעלה – העמקה בתוכן התיאוריה על ידי עבודה תהליכית יישומית בקבוצת הורים.
    מודל זה משמש לעבודה בקשיים בבית כגון - טקס הרדמה/ גמילה/קשיי שינה
    אוירה משפחתית – כיצד יוצרים אוירה משפחתית טובה בבית? כשפותחים דלת של בית ניתן מיד להרגיש באוירה, האם האוירה בבית של שמחה או עצב? חמימה או משדרת ריחוק? ומה השפעתה על התפתחותם של הילדים בבית?
     דרכי חינוך מעכבות/ מקדמות – מהן דרכי החינוך? נעמיק את ההיכרות עם דרכי חינוך שונות. נאמוד את השפעתן על עיצוב אישיות הילד ותוכלו לבחור בדרכי חינוך שמקדמות שיתוף פעולה ויחסים טובים. (תרומה ומועילות, עידוד, שיתוף התייעצות וקבלת עזרה, אמפתיה)
    דרכי חינוך מקדמות: תקשורת "עם" תקשורת מקרבת – איך משפיעה הדרך החינוכית של ההורים על אושרם של הילדים? נבחן יחד את השפעתן על עיצוב אישיותו של הילד ונלמד מהן דרכי חינוך שמצמיחות ילדים מאושרים, בטוחים ועצמאיים.
  4. מערך משפחתי – נבחין בהשפעת סדר הלידה בעיצוב דמותו ואישיותו של כל ילד במשפחה. לכל מיקום בסדר הלידה יש חשיבות מכרעת המשלבת בחובו יתרונות וחסרונות ועל מי הכי כדאי לשים לב?
     שוויון ערך, אומץ אמונה ואופטימיות) – שויון ערך וכבוד במשפחה יהפכו בשביל הילד לבסיס שעליו הוא יוכל לצמוח לאדם שמכבד את עצמו ואת האחרים, עם בטחון עצמי ועם אומץ להביע את עצמו ועוד...
    דרכי חינוך מעכבות – מהן אותן דרכי החינוך שאנו פועלים לפיהן מתוך אינסטינקט, מתוך אמונה שלמה שאנחנו פועלים נכון אבל בפועל אנו עלולים להשיג תוצאות הפוכות ממה שהיינו מבקשים לעצמנו ומילדנו? נעמוד על אותן דרכי החינוך ונראה שאפשר גם אחרת.
    התנהגויות מפריעות (העסקת יתר, מאבקי כוח, פינוק וחסות יתר) – כיצד "נולדת" התנהגות מפריעה? מהי הפרשנות של ההורה, להתנהגות הילד? הבעיה המוצהרת איננה הבעיה האמיתית – הילד אשר אימץ התנהגות מפריעה – מאותת על קושי. במפגש זה נלמד כיצד לזהות העסקת יתר ומאבקי כוח– שיתוף פעולה במקום העסקת יתר ומאבקי כוח. כלים שימושיים וישומיים ליציאה מהעסקת יתר ומאבקי כוח.
  5. חוקים וגבולות – הגדרתם ואכיפתם במסגרת המשפחה. כלים להצבת חוקים וגבולות בדרכים מקדמות שאינן פוגעות בטיב היחסים עם ילדינו.
  6. איומים/ עונשים – גישות חלופיות לענישה, כיצד ניתן להשיג שיתוף פעולה ללא איומים ועונשים?
  7. מריבות בין אחים – מדוע בכלל אחים רבים אחד עם השני? מתי נכון להתערב ומתי להימנע מהתערבות? כיצד הורים יכולים לצמצם ריבים בין אחים באמצעות שיתוף פעולה?
  8. מפגש סיום :
  • סיכום – סיכום מה היה ומה למדנו
  • פרידה
*
*
*